3c-nl.com > Referenties > Referentie overzicht > Referentie reader

Anne Frank Stichting

Aansluiting op de toekomst


Zelden spreken projecten zó tot de verbeelding. Aan de Amsterdamse Keizersgracht 192 troffen we niet Anne Frank’s ouderlijke woning - waarin momenteel het museum is gehuisvest - maar het ‘achterhuis’ van waaruit de stichting het erfgoed van de familie Frank beheert. Snelle verbindingen zijn hier een vereiste om belangrijk werk te kunnen doen. Een modernisering bleek noodzakelijk.

Nieuwe werkplekken

Centrale vraag was hoe een toekomstvaste data- en telecominfrastructuur te realiseren. Als gevolg van de toenemende hoeveelheid data had de actuele Cat 5e bekabeling zijn capaciteit bereikt. All IT Rooms tekende voor de configuratie met daarin 100 aansluitingen waaronder VOIP telefonie, werkplekken, wi-fi acces en randapparatuur. Ook omvatte het (bekabelings)project ADSL-integratie, het omleggen van de glasvezel (zesvoudig OM3) en de aansluiting van patch- en rangeerpanelen.

Samenwerking met DTNtl_files/diverse afbeeldingen/Referenties/Anne Frank Huis.jpeg

Data Techniek Nederland (DTN) installeerde de door ons geleverde bekabeling, die een upgrade kreeg naar Cat 6a. Een klus die met vier man twee weken vergde. DTN’s Xander Aarssen hierover: ”Het was een forse uitdaging om in dit monumentale pand nieuwe bekabeling te trekken. Als je het één loshaalt, heb je het ander ook. Omdat de nieuwe generatie bekabeling dikker is, zijn op sommige punten extra doorvoeren gerealiseerd.”

Lezen en schrijven

Over de samenwerking met Cable Concepts Center zegt hij: “3C kennen we langer dan vandaag. Met de eisen die gesteld werden aan kwaliteit, scherpe prijzen en levertijden was onze keuze wederom snel gemaakt. 3C heeft een breed merkenprogramma. Wat verder helpt, is dat 3C voor ons een eigen accountmanager inzet die beschikt over ruime technische kennis, toegankelijk is, en die altijd met je meedenkt. In dit soort projecten wil je mensen waarmee je kunt lezen en schrijven.”

Ga terug