3c-nl.com > Referenties > Referentie overzicht > Referentie reader

Afstandsbediening bruggen

Het hefboomeffect van glasvezel


Onze Elfstedenprovincie wil binnen afzienbare tijd al haar bruggen op afstand kunnen bedienen. Hiervoor was tussen de Tútse Brêge boven Grou en de Palma Brêge in Wergea een verzwaring van de glasvezelverbinding nodig. Pol infratechniek kreeg de opdracht die te realiseren. Wij leverden hiervoor het materiaal. Fryslân boppe!

Eerst werd hiertoe de oude 6,5 km lange 24-voudige kabel verwijderd. De bestaande HDPE met een van 40 mm doorsnede werd hierna onder 7 bar druk gebracht om deze op schade te testen. Daarna werden twee nieuwe subducts (doorsnede 12 mm) met elk een 96-voudige glasvezelkabel in de bestaande buis geblazen. Tenslotte werd de nieuwe verbinding in beide bruggen afgemonteerd, doorgemeten en opgeleverd.

Logo Pol infratechniek

Het totale project werd dit voorjaar in drie weken gerealiseerd. Directeur Sjors Pol hierover: ‘We doen dit soort projecten alleen met betrouwbare leveranciers zoals Cable Concepts Center. Ze weten niet alleen snel de juiste spullen op locatie te hebben, maar hebben ook de kennis in huis die ons als installateurs verder helpt. Bij sommige klussen loop je weleens tegen een verrassing aan. Dan is het wel zo prettig als er iemand met je meedenkt. Theo van Beurden van 3C deed dat zeker.’

Voor de liefhebbers hieronder de specificaties van dit project.

Civiel

- Plaatsen van één nieuwe handhole
- Graven van diverse blaas-, lasgaten

Uit- en inblazen

- Uitblazen 6,5 km 24-voudige glasvezelkabel;
- Inblazen 13 km 12 mm subducts;
- Inblazen 13 km 96-voudige glasvezelkabel.

Montage

- Verwijderen van 4 bestaande grondlassen
- Plaatsen van 2 nieuwe kasten van 2 meter hoog, in elke brug één
- Aanpassen van de bestaande verbindingen
- Montage van de glasvezelkabel in Palma Brêge in Wergea
- Montage van de glasvezelkabel in Tútse Brêge in Grou
- Doormeten van de nieuwe glasvezelverbindingen

Ga terug