3c-nl.com > Nieuws > Nieuwsoverzicht > Nieuwsreader

Nieuw: de combikabel!

01-07-2013

Nieuw: de combikabel!

Speciaal voor beveiligingstoepassingen heeft Cable Concepts Center een high-end combikabel ontwikkeld. Om lange afstanden te overbruggen wordt gebruik gemaakt van 3x 2,5 mm2 voor de voeding en een Cat 6A F/UTP datakabel met een RG59 coax voor de beelden en aansturing. De coaxkabel sluit een analoge camera aan, terwijl deze via de F/UTP wordt bestuurd. Door coax, voeding en data te bundelen, bespaart u direct op de aanlegkosten.

Voor bestuurbare camera’s is het normaliter al nodig om 2 tot drie 3 kabels te leggen. Om de camera te kunnen besturen diende er voorheen altijd een aparte datakabel gebruikt te worden. Vanaf nu is dat verleden tijd! Door gebruik te maken van een combikabel voor voeding, coax en data kan bovendien stevig tijd en geld bespaard worden op de aanleg van uw bekabeling.

De combikabel is een F/UTP kabel en een coaxkabel in één. De coaxkabel wordt gebruikt voor het verzenden van beelden. De kabel is ook klaar voor de toekomst, want als er een analoge camera wordt vervangen door een digitale hoeft alleen de coax losgekoppeld te worden en de data kabel aangesloten. De keuze voor een F/UTP datakabel is om te voorkomen dat over de langere afstanden overspraak gaat plaatsvinden.

Ga terug