3c-nl.com > Nieuws > Nieuwsoverzicht > Nieuwsreader

De handhole CrossCube®

17-09-2014

Trekputten en handholes zijn onmisbaar voor een onderhoudsvriendelijk en toekomstbestendig netwerk. De CrossCube® is geënt op jarenlange ervaring met kabelbescherming. Modulair, licht van gewicht, stabiel én oersterk. Wilt u maatwerk? Dat kan!

Het CrossCube® concept is ontwikkeld op basis van de wensen uit de markt. Het modulaire system is snel en eenvoudig in de praktijk toe te passen. Een complete CrossCube® met een afmeting van bijvoorbeeld 885 x 400 x 350 mm weegt circa 25 kg en kan eenvoudig zonder hulpmiddelen geïnstalleerd worden.

Maatwerk

Ondanks het lage gewicht is de CrossCube® door zijn unieke opbouw en vorm zeer stabiel en zelfs te gebruiken in een D400-omgeving. We leveren de put op maat. Dus kant-en-klaar geïnstalleerd in de juiste maatvoering en met de aansluitingen op de aangegeven plekken. Blijkt in de praktijk alsnog een andere maatvoering nodig, dan zijn de onderdelen eenvoudig los te koppelen en is - eventueel met extra wanddelen - alsnog de juiste putafmeting samenstellen.

Ook over bestaande kabel

Ook is een plaatsing over een bestaande kabel snel en handig te realiseren. Sla een uitbreekpoort met een hamer uit en zaag het onderste deel uit (voetstuk). Zet het wanddeel over de bestaande kabel of buis en plaats het uitgezaagde voetstuk weer terug. Bevestig deze eventueel met parkers of schroeven.

Resistent en flexibel

De CrossCube® is opgebouwd uit polypropyleen: sterk en slagvast, bestand tegen zowel hoge en extreem lage temperaturen als tegen uiteenlopende chemische stoffen, zoals zuren, pekel en diesel. En de cube is volledig recyclebaar. Een groot bijkomend voordeel van polypropyleen is dat het materiaal prima te bewerken is, bijvoorbeeld om op het werk doorvoergaten te boren. De kopdelen zijn van glasvezelversterkt polyamide, zodat zelfs heet asfalt de CrossCube® koud laat.

Voor een zo breed mogelijke toepassing zijn diverse dekselsoorten geschikt gemaakt voor de CrossCube®. Denk aan deksels voor ondergronds gebruik of voor integratie in het wegdek, maar ook deksels in kunststof, gietijzer of met beton- dan wel tegelvulling. Het dekselprogramma omvat de belastingklassen van A15 tot en met F900.

Bijzonder praktisch en kostenbesparend is de mogelijkheid om alle deksels traploos met behulp van een stelschroef in hoogte te verstellen. Ook is daarvoor een special ophoogelement van 70 mm beschikbaar. Dit betekent dat bij herstelwerkzaamheden de hoogte van de put eenvoudig kan worden aangepast aan het nieuwe niveau.

CrossCube® modulaire, veelzijdige trekputten en handholes

Dit duurzame modulaire systeem heeft inmiddels zijn waarde bewezen bij uiteenlopende projecten in de railinfrastructuur, telecomsector, wegenbouw, de industrie en de energiemarkt.

De belangrijkste voordelen op een rijtje:

  • snel en eenvoudig te installeren;
  • zeer stabiel en optimale zijwaartse (gronddruk) belastingsklasse;
  • licht van gewicht voor kosteneffectief transport en kosteneffectieve installatie;
  • prima toepasbaar in beperkte werkruimte;
  • geschikt (te maken) voor elke toepassing, ook over bestaande kabels;
  • mogelijk ter plekke gaten te boren voor mantelbuizen;
  • verloopstukken voor aanpassing van kabeldoorvoerdiameter;
  • geïntegreerde hoogteverstelling (nastellen van deksels);
  • bestand tegen grote temperatuurverschillen en chemische belasting

 

Ga terug