3c-nl.com > Nieuws > Nieuwsoverzicht > Nieuwsreader

Betere zorg door nieuw netwerk Meander Groep

02-11-2016

Hoe Meander Groep - met 18 locaties de grootste zorgaanbieder in Parkstad en Westelijke Mijnstreek - meer handen aan het bed krijgt, is een dagelijks terugkerende vraag. Maar één ding was helder: betere en accuratere zorg vereist betere ICT. Daartoe werden er door 3C in opdracht van I-Projects en Heijmans Utiliteit 20 patchkasten en een horizontale UTP Cat6 netwerk met zo’n 2100 aansluitingen geleverd. Daarnaast kregen de grotere gebouwen glasvezel-backbones op basis van 12 voudige 9/125um SM bekabeling.

Inmiddels zijn 12 locaties voorzien van toekomstvaste, nieuwe netwerken en zijn er nog een drietal locaties in uitvoerende fase voor het derde kwartaal van 2016, allen volgens het Dätwyler-concept. De netwerken zijn aangelegd om de locaties te voorzien van een dekkend WiFi-netwerk. Daarnaast zijn de kamers voorzien van aansluitingen om het verpleegoproepsysteem te vervangen, het zogeheten VOS / I-Com systeem. Tenslotte zijn er met de aanleg van onder meer aansluitingen voor het plaatsen van (CCTV) camera’s extra opties aangereikt. 

De keuze voor dit project viel volgens Manager Operation Wilco van Houts van I-Projects niet zonder reden op Cable Concepts Center: ’”We kennen 3C al jaren als een betrouwbare leverancier met snelle levertijden. En mocht er onverhoopt iets niet te leveren zijn dan stelt 3C alles in werking om tot een alternatieve oplossing te komen. En dat is wat je wilt in deze situaties.”

Computers, telefonie, camera- en oproepsystemen - inclusief al het bijbehorende dataverkeer - lopen allemaal over de nieuwe bekabeling. MeanderGroep verwacht met deze geïntegreerde functies zijn bewoners betere zorg te kunnen leveren en sneller en accurater te kunnen reageren als er iets aan de hand is.

De aanleg vergde een gedegen planning en doordachte aanpak. De bewoners bleven immers op hun plek zitten. De monteurs moesten daarom zeer discreet en zorgvuldig werken. De veiligheid van de bewoners was cruciaal. Een kabel of buis op de gang laten liggen kon voor hen al een gevaar vormen. Dat was dus constant opletten, maar ook helder zijn in de afspraken.

Ga terug